Kvalitetsmærket gastroferie

Certificeringsordningen Gastronomy Denmark er din garant for gode forhold og høj kvalitet på din gastroferie i Danmark. Læs mere om hvad ordningen indebærer for dig, og hvad du kan forvente af overnatnings- og spisestedet.

Gastronomien blomstrer i Danmark i disse år, og udvalget af spisesteder med et højt gastronomisk niveau er højt som aldrig før. I alle de danske regioner er der rig mulighed for stærke kulinariske oplevelser med fokus på gode lokale kvalitetsprodukter.

Kvalitetsmærkeordningen Gastronomy Denmark er din guide til madoplevelser på højt niveau. De certificerede spisesteder benytter en høj grad af danske råvarer og friske danske sæsonvarer. Både køkkenpersonale og tjenere er faglærte, og restauranterne har en klar holdning til den mad, som serveres. Samtidig stilles der store krav til fødevarehygiejne.

Gastronomy Denmark går i brechen for udvikling og markedsføring af gastroturismen i hele Danmark. Gennem kvalitetssikring gøres det overskueligt, hvor man kan finde madoplevelser på højt niveau, og kravene til kvalitet gøres gennemskuelige og praktisk anvendelige, så valget af overnatningssted eller restaurant kan træffes nemt, og med afsæt i garanti for kvalitet.

Gastronomy Denmark

Hos et overnatningssted med fokus på gastronomi, kan du som gastroturist forvente:

Overvejende danske råvarer (vejledende > 75 %)
Retterne på menukortet er hovedsageligt baseret på danskproducerede råvarer. Dette kan restauranten dokumentere.

Overvejende friske sæsonvarer (vejledende > 50 %)
Retterne på menukortet afspejler årstidens råvarer og overvejende være fremstillet af friske råvarer fremfor frosne eller konserverede råvarer. Dette kan restauranten dokumentere.

Sporbarhed for råvarerne (vejledende > 50 %)
Via menukort, hjemmeside eller lignende kan du få information om oprindelsen af hovedingredienser og råvarer.

Faglært køkkenpersonale
Over halvdelen af de ansatte i køkkenet har faglig uddannelse.

Kompetent betjening
Betjeningen er nærværende med fokus på, at du som gæst oplever optimal betjening. Der stræbes efter, at minimum halvdelen af det ansatte betjeningspersonale skal have faglig uddannelse. Lang og relevant erfaring betragtes på niveau med faglig uddannelse.

Præsentation af retter
Du har mulighed for at blive grundigt informeret om menu og vine før, under og efter servering. Betjeningspersonalet skal kunne svare på dine eventuelle spørgsmål.

Holdning til råvarer, kvalitet og tilberedning
Restauranten informerer om holdning til kvalitet, produktion, råvarer, tilberedninger, inspiration, sortiment m.m. inden for det klassiske og/eller det kreative køkken. Denne information kan f.eks. formidles via menukortet, brochure eller på hjemmesiden.

Bordbestilling og reservation
Det er muligt at reservere bord og eventuelt menu og vin via telefon, internet eller lignende.

Fødevarehygiejne
Restauranten må ikke have alvorlige anmærkninger med hensyn til fødevare-hygiejnen. Dette kriterium vurderes ud fra Fødevareregionens kontrolrapport.

Kontrolbesøg
Der foretages løbende kontrolbesøg af restauranten, så du er sikret den kvalitet, certificeringsordningen lover.