Kvalitetsmærket wellness

Certificeringsordningen Wellness Denmark er din garanti for wellness oplevelser på højt niveau

Interessen for wellness og spa ophold er stærkt stigende i Danmark i disse år. Udvalget af overnatningssteder med fokus på forkælelse og velvære som afbræk fra hverdagens stress og jag er stigende, og det er ikke længere de få forundt at få wellness oplevelser af høj kvalitet. Overalt i landet – fra naturens stille ro til de pulserende storbyer – er det muligt at koble af i wellness personalets kyndige hænder til priser, der er til at betale.

Kvalitetsmærkeordningen Wellness Denmark er din guide til wellness oplevelser på højt niveau, som sikrer dig et stort udvalg af faciliteter og services, udført af faglært personale. For at blive certificeret i Wellness Denmark skal udbyderne stille et indbydende spa-område til rådighed og tilbyde en række forskellige behandlinger. Der stilles store krav til behandlernes kompetencer, samt hygiejnen på stedet. Overnatningsstederne kan desuden give kompetent rådgivning om sunde spisesteder og rekreative områder i nærheden wellness-udbyderen.

Wellness Denmark er sat i verden af Aktiv Danmark for at kvalitetssikre wellness-turismen i Danmark. Dette gøres gennem markedsføring og udvikling af den oplevelse som wellness- og spa udbyderne tilbyder. Gennem skærpede krav til kvalitet bliver det let for dig at få overblik over hvilke overnatningssteder, der garanterer dig de optimale forhold for et succesfuldt wellness-ophold.

Wellness Denmark – Din garanti for kvalitet

Wellness Denmark

Hos et overnatningssted med fokus på wellness kan du forvente:

Målgruppe
Udbyderen skal have wellness-turisten som en defineret målgruppe. Wellness temaet kommunikeres endvidere tydeligt i tryksager og på hjemmeside.

Koncept
Udbyderens koncept skal være baseret på en holistisk tankegang, der giver gæsten en totaloplevelse. Konceptet skal derfor både afspejle fleksible behandlingsmuligheder, indbydende faciliteter, mulighed for fysisk og mental afslapning samt udnyttelse af de omkringliggende omgivelser.

Service
Udbyderen skal være servicemindet, gæstfri og repræsentere en afslappet velvære-stemning.

Spa-området
Udbyderen skal tilbyde adgang til et rent og indbydende spa-område bestående af spa/jacuzzi samt sauna og/eller dampbad.

Behandlinger
Udbyderen skal tilbyde mindst 3 forskellige behandlingsformer f.eks. massage, indpakning, peeling, karbade. Behandlingerne skal tilpasses gæstens individuelle behov. Endvidere skal kunden mundtligt introduceres for den bookede behandling, inden denne udføres.

Hvileområde
Udbyderen skal tilbyde indendørs og/eller udendørs afslapnings- og opholdsområde til ca. 10 personer. I hvileområdet serveres der vand/juice og frisk frugt.

Rekreative områder
Udbyderen skal tilbyde eller henvise til nærliggende rekreative muligheder, der ligger i naturlig forlængelse af det indendørs wellness-tilbud. F.eks. park, strand, skov, gangstier og ruter.

Forplejning
Udbyderen skal tilbyde eller henvise til nærliggende restaurantmulighed, der serverer sunde retter. Hos udbydere med tilhørende restaurant skal et sundt køkken/ ”spa køkken” være tydeligt kommunikeret f.eks. i menukortet.

Medarbejdere
Udbyderen skal tilbyde kvalificeret fagpersonale til behandlingerne, f.eks. uddannede massører og kosmetologer. Ved indpakninger og badterapi skal wellness-personalet have gennemgået min. 5 dages kompetencekursus indenfor de udbudte behandlinger. Medarbejderne skal være i stand til at kommunikere på dansk og/eller i rimeligt omfang på engelsk.

Åbningstider
Udbyderen skal have åbent mindst 5 dage om ugen – også uden for sæsonen.

Hygiejne
Udbyderen skal tilbyde rene faciliteter og prioritere en høj hygiejne standard, herunder:

  • Daglig rengøring (så stedet fremstår pænt og rent)
  • Rene håndklæder/kåber til alle gæster
  • Høj bassinkvalitet
  • Alle redskaber, steamer, sten osv. gøres rene efter hver behandling

Overnatning
Udbyderen skal tilbyde eller henvise til overnatningstilbud.

Information om Wellness Denmark
Omtale af Wellness Denmarks mærkeordning.

Skilt
Logoet for mærkeordningen opsættes et centralt og synligt sted.